ARC – Amager Ressource Center

bg_13_big-1024x640

ARC – Amager Ressource Center (tidl. Amagerforbrændingen) forvalter ressourcerne gemt i affaldet og giver derved materialer, el og fjernvarme tilbage til København og byens borgere. Amager Ressource Center er i øjeblikket ved at bygge verdens mest miljørigtige affalds- og energianlæg. Byggeriet bliver udformet som en kæmpe skibakke og bliver samtidig et rekreativt område for borgere i København.

Læs mere her

 

 

ReAct Roskilde Festivalen

bg_13_big-1024x640

ReAct er Roskilde festivalens samlede affaldsindsats. ReAct arbejder med formidling, visualisering og synlighed af kampagnen på campingområderne, samt motivering af festivaldeltagerne. Dette gøres blandt andet gennem affalds parader, som hver indebærer én stor affaldsbil, som tager imod almindeligt brandbart affald. Bag ved denne kører en sorterings ladbil, som tager imod glas, metal, luftmadrasser og batterier. Til denne parade er der tilknyttet seks sorteringseksperter og tolv ´green cleaners´. De hjælper festivaldeltagerne med at rydde op og sortere således, at alle kan bidrage til en renere og mere bæredygtig festival.

Læs mere her

 

ZeroWaste Byg (DTU)

bg_13_big-1024x640

ZeroWaste Byg er et forskningsprojekt på DTU, der stræber mod at genanvende affaldsprodukter fra byggeindustrien såsom asker og organiske fibre som kan benyttes som nye råstoffer til produktion af bæredygtige byggematerialer. Forskningen udforsker mulighederne af at re-designe og udvikle byggematerialer med nye og innovative egenskaber uden at gå på kompromis med kvaliteten af byggematerialet eller med hensynet til miljøet.

Læs mere her

 

 

By-Cyklen

bg_13_big-1024x640

By-cyklen er et tiltag hvor man kan leje en el-cykel i København. Cyklerne, fordelt over København, er til rådighed 24/7, 365 dage om året. Hver bycykel har en touchscreen tablet, som kan anvendes til navigation, betaling og informationssøgning om kulturtilbud og meget mere. Med cyklen kan man nemt og hurtigt komme rundt i København på en grøn og bæredygtige måde

Læs mere her

 

 

Københavns Metro

bg_13_big-1024x640

Metroen er en bæredygtig, hurtig og sikker måde at komme rundt i København. Dagligt rejser omkring 180.000 passagerer med Metroen og det antal er stigende. I 2019 bliver Metroen udvidet med Cityringen. Med Cityringen kommer der 17 nye stationer i det centrale København, og desuden udvides metronettet mod Nordhavn og Sydhavn. Dermed bliver det endnu nemmere, hurtigere og mere bæredygtigt at komme rundt i København.

Læs mere her